top of page
_A4A8508.jpg

CV

Over mij

Mijn naam is Julie Helsen en ik woon samen met mijn vriend en ons zoontje in Nijmegen. 
Als klein meisje wist ik al dat ik ooit moeder wilde worden. Ik speelde uren in mijn eentje met poppen en
op familiefeestjes was ik altijd in de weer met de jongste kinderen. Tijdens mijn studie Pedagogische Wetenschappen raakte ik voornamelijk geïnteresseerd in de vroege ontwikkeling van baby’s. Hoe ervaart een baby de wereld om zich heen? Hoe vormt het relaties met diens ouders en omgeving? Wat voor invloed hebben hele vroege (indrukwekkende) ervaringen op het leven van een mens?

Door mijn werk in de jeugdzorg en de burn-out die ik daarvan kreeg, ontdekte ik steeds meer over de werking van familiesystemen en hoe de patronen die je vormt in je vroege leven van invloed zijn op de rest van je leven. Door hier meer zelfinzicht in te krijgen, leerde ik om (sommige) patronen beetje bij beetje te doorbreken. Ik leerde dat er een klein meisje in mij zat, dat zich niet altijd gezien en gehoord had gevoeld, en hoe ik nu voor haar kon zorgen. Daarmee
leerde ik bovenal dat goed voor mezelf zorgen de belangrijkste voorwaarde is om ook goed én duurzaam voor mijn omgeving te kunnen zorgen. 

Deze inzichten maakten dat ik mijn werk binnen de jeugdzorg en als docent op de universiteit opzegde en als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang ging werken. Ik besefte namelijk dat ik al die tijd het werkelijke contact met jonge kinderen en hun ouders gemist had. De zwangerschap en geboorte van mijn eigen zoontje brachten me vervolgens weer op een nieuw pad.

Ik vond het een wonder om zwanger te zijn en wilde graag zo goed mogelijk voorbereid de bevalling en kraamtijd in gaan. Achteraf gezien ben ik daar heel dankbaar voor, omdat het me geholpen heeft om na een zware bevalling, die anders ging dan ik had gehoopt, zowel fysiek als emotioneel goed te herstellen. Ik heb tijdens mijn kraamtijd heerlijke massages mogen ontvangen, er werd Ayurvedisch voor ons gekookt, we kregen hulp van onze vrienden en familie en konden zo in alle rust ons zoontje leren kennen en wennen aan het ouderschap. Het was bijzonder om te ervaren dat iedereen in onze omgeving zoveel liefde, ruimte en hulp aanbood.

Deze ervaring heeft me geïnspireerd om andere moeders en hun gezinnen de zorg te bieden die ze nodig hebben tijdens deze prachtige, intensieve en levensveranderende periode. Onder ‘aanbod’ vind je de ondersteuning die ik aanbied. Mocht je andere wensen hebben, neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden!

Ik wens voor iedere ouder en baby een liefdevolle en zachte start van een nieuw leven samen! 

Liefs, Julie

 

bottom of page