top of page

Zwangerschapsdagretraite 
'Mothering the mother'

CV

Zaterdag 08 juni 2024 van 9:00 tot 17:00

Heilig Landstichting, dichtbij Nijmegen


Tijdens deze zwangerschapsretraite met het thema 'Mothering the mother'
is er ruimte om even alle aandacht op jou en het kindje in je buik te richten.
Een moment voor jullie samen in de drukte van het dagelijks leven.
Een dag om in je lichaam te zakken, om andere zwangeren te ontmoeten,
om ervaringen te delen, te vieren, verzorgd te worden én inspiratie op te doen
voor goede zelfzorg tijdens je kraamtijd en daarna.

Dagprogramma
We heten je tussen 09:00 en 09:30 graag welkom bij De Zendo (Heilig Landstichting, dichtbij Nijmegen) met thee en iets lekkers. We starten de dag met een kennismaking om vervolgens lekker te ontspannen tijdens een uitgebreide zwangerschapsyoga les. Daarna genieten we samen van een heerlijke ayurvedische en vegetarische lunch, die vers en met aandacht is bereid. Na de lunch is er ruimte om een wandeling te maken in de natuur, te rusten, lezen of schrijven of te praten met de andere aanstaande mama's. Net waar je dan behoefte aan hebt. In de middag inspireren we je graag met wetenschappelijke én holistische kennis, tips en ervaringen om je kraamtijd voor te bereiden tijdens de workshop 'Voorbereiding op de kraamtijd'. Er is ruimte om je eigen postpartum plan in te vullen, vragen te stellen en ideeën en ervaringen uit te wisselen. Na een korte pauze zullen we de dag afronden met een geleide ontspanningsmeditatie en is er ruimte om ervaringen van de dag te delen. We sluiten de dag om 17:00u af.

Ticket prijs: €125,- p.p.
Vriendinnenkorting: €220,- samen
Early birds actie: Meld je vóór 1 mei aan en ontvang naast je ticket gratis het boek 'Omarm de kraamtijd' t.w.v. €20,99.
Aanmelden kan via de aanmeld knop onderaan de pagina!


Wat krijg je
♡ Een uitgebreide en goed begeleide zwangerschapsyoga les en ontspanningsmeditatie
♡ Ayurvedische en vegetarische lunch, vers en met aandacht bereid
♡ Workshop 'Voorbereiding op de kraamtijd' met invul postpartum plan om mee naar huis te nemen
♡ Ruimte om te rusten, te wandelen, te schrijven, uit te wisselen
♡ Tussendoor thee, water, koffie, fruit en ayurvedische snacks

Heb je klachten, allergieën of dieetwensen, geef ze vooraf aan ons door zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Docenten
Deze dag wordt verzorgd door twee zussen Thessa & Julie Helsen. Zelf beide mama en ervaringsdeskundigen op het gebied van het (leren!) bemoederen van jezelf ;)

Thessa Helsen
Thessa zal de zwangerschapsyoga les en ontspanningsmeditatie verzorgen. Thessa is opgeleid vanuit de aligment based yoga en kan je op een veilige en aandachtige manier begeleiden in het goed ondersteunen van je zwangere lichaam in de verschillende houdingen.*
Thessa is (zwangerschaps-)yogadocente en doceert daarnaast Spaans op een middelbare school. Ze is mama van een zoontje van 1 jaar en woont met haar gezin in Nijmegen. Thessa is een warm, zacht en gevoelig persoon die je alle ruimte laat om jezelf te zijn. Ze zal je tijdens de zwangerschapsyogales helpen om je eigen lichaam goed te volgen en in verbinding te blijven met het kindje in je buik.

Mocht je specifieke klachten hebben, geef het dan voor de les aan Thessa door, dan houdt zij hier rekening mee.
*Ervaring met yoga is niet nodig. Thessa draagt er zorg voor dat de yogales voor iedereen toegankelijk is.

Julie Helsen
Julie zal je tijdens deze hele dag begeleiden en de workshop 'Voorbereiding op de kraamtijd' verzorgen. Julie is orthopedagoog, IMH specialist en postpartum behandelaar en heeft haar eigen praktijk (www.juliehelsen.nl). Ze is net als Thessa mama van een zoontje van 1 jaar en woont met haar gezin in Nijmegen. Julie is zorgzaam, warm en nuchter en heeft zowel wetenschappelijk als holistische kennis over zwangerschap, geboorte, kraamtijd en ouderschap.
Ze zal je tijdens deze dag begeleiden in het goed naar jezelf luisteren om vanuit daar goed voor jezelf te kunnen (laten) zorgen.

Locatie: De Zendo
De Zendo is een meditatiecentrum en zencafé in Museumpark Orientalis (Heilig Landstichting, dichtbij Nijmegen). Het is een prachtige, warme plek die je als vanzelf uitnodigt om tot rust te komen en te genieten. In het museumpark kun je daarnaast heerlijk wandelen in de natuur of genieten van de zon op het terras van De Zendo. Parkeren is gratis!

Mocht je nog vragen hebben, mail ons gerust (jd.helsen@gmail.com)

Schermafbeelding 2024-04-27 121209_edite
bottom of page